onsdag 29. mars 2006

Toronto

Heldige so vi var kom vi til Toronto midt i rush trafikken tysdag ettermiddag. Og med 8 parallelle køyrefelt og fartsgrense på 100km/h, var det ei utfordring, men det gjekk over all forventning. Tysdagen var i ein kjapp tur downtown, for å finne oss litt mat og så var vi klar for litt lettare avslapping på hostellet.

Onsdag skulle vi utforske Toronto. Planane var mange, men ikkje alle gjennomførte. Vi skulle berre finne subway'en og så skulle ta den til by'n, men det var lettare sagt enn gjort. Så etter ein to timars ufrivillig sightsing i Torontos gater parkerte vi på parkeringshuset mitt i sentrum. Fyrste stopp var sjølvsagt Starbucks, vi måtte jo få dagens fyrste kaffi. Viktig, viktig.

Etterpå bar det opp i verdens høgste byggning, CN Tower, 553m høgt. Men den høgste høgda vi kunne komme på var 447m, men det var ganske høgt det og. Kunne ikkje klage på utsikta. Vidare gjekk turen til eit stort Science Museum, vi fekk litt knapp tid der, ettersom det tok noko lenger tid å komme seg dit enn vi hadde berekna. Og på vegen tilbake fekk vi einno ein ufrivilleg sightsing tur. Ikkje alltid like lett å halde styr på alle vegar og kryss... Jaja, det viktigaste var no at vi kom oss tilbake til dagens høgdepunkt, The Blue Man group - eit enormt stilig show med mykje lys, lyd og fargeeffektar. Dagen i Toronto gjekk altfor fort.

Young street - ei gate vi vart godt kjend med...







CN- Tower i bakgrunnen


Utsikt over Toronto, frå CN-Tower


Det var eit stykke ned...

Sei fargen du ser, ikkje les ordet...

Ingen kommentarer: